“Je doet waardevolle voorstellen, maar dat hier geïmplementeerd krijgen… dat wordt andere koek”, zo hoorden we al menig klant zuchten. Dat is waar de PM² projectmanagement methode in de spotlights komt.

PM² staat voor aanpasbaarheid en eenvoud over verschillende soorten projecten. Hieronder alvast 4 redenen waarom dat zo is.

Je hoeft niét je hele organisatie om te gooien

Jouw medewerkers merken niets van het feit dat we PM² gebruiken. Of het moeten de logo’s op onze werkdocumenten zijn. Er is geen enkele voorkennis vereist. Wil je toch interne kennis opdoen? Alle projectdocumentatie is gratis beschikbaar, net als alle werkdocumenten. In meerdere talen nog wel. Bevalt het je? Dan kan je altijd opschalen – eventueel met trainingen, certificatie en ondersteuning.

Het resultaat telt

PM² legt de nadruk op tastbare resultaten in beheersbare fases. Van daaruit kiezen we de onderdelen van PM² die we nodig hebben om het doel te bereiken. Een voorbeeld uit de praktijk: We waren halverwege de implementatie van een nieuw TMS wanneer de coronacrisis uitbrak. Klanten begonnen massaal niet-dringende leveringen uit te stellen. Met PM² werd het project razendsnel bijgestuurd en een optie voor contactloze leveringen geïntegreerd. En dat zonder één enkele extra dag ervaring.

Mensen laten een project slagen

“No matter how great your business strategy is, your plan will fail without a company culture that encourages people to implement it”. Peter Drucker schreef het een eeuwigheid geleden al. Als adaptief leider moet je samenwerking en betrokkenheid van je werknemers bevorderen. Net dat zit ingebakken in de kern van PM².

Continu updates

Dat knagende gevoel dat je een belangrijke trend niet goed inschat? Dat zal altijd wel wat blijven knagen, maar het is ook voor ons een geruststelling dat PM² actief up-to-date wordt gehouden. Zo werden recent updates vrijgegeven zodat projectmanagers de impact van AGV/GDPR en data security op hun project in kunnen schatten. Verder zitten er appendices rond sustainability (ESG / CSDDD regelgeving) en artificiële intelligentie in de pipeline. Ook die updates zijn gratis ter beschikking. Wil je sparren over jouw volgend project? Wij komen geheel vrijblijvend eens op de koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan